Logo KDV de Duinstruiners
  • Grote natuurtuin
  • licht en rust in aankleding
  • horizontale groepen
  • veel aandacht voor creativiteit
  • aparte babygroep
  • danslessen met triade

Adres

Mr. Daarnhouwerstraat 4
1787 BA Julianadorp
Telefoon: (0223) – 239020
E-mail: info@montergroep.nl

Openingstijden

Maandag van 07.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag van 07.00 uur tot 18.00 uur
Woensdag van 07.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag van 07.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur

Rondleiding

Bekijk hieronder de virtuele rondleiding.

Grote natuurtuin
Het kindercentrum heeft een prachtige grote natuurtuin met onder andere wilgenhutjes, een waterpomp en een moestuin waar de kinderen groenten kunnen kweken. Daarnaast eten we gezamenlijk, met meerdere groepen, in een aparte eetruimte met de kinderen en is er een keuken waar we regelmatig koken met de kinderen. Ook hebben we de beschikking over een groot atelier en buiten is één van de schuurtjes omgebouwd tot een timmerschuur.

Muziek, dans en bewegen in de kinderopvang
De Duinstruiners is één van de locaties waar we in samenwerking met Triade muziek- en danslessen organiseren. De motoriek wordt hierbij ontwikkeld, maar de fantasie is minstens zo belangrijk.

 

Belevingswereld van de kinderen
Op de Duinstruiners wordt gewerkt met horizontale groepen om het aanbod zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Er is een babygroep, een dreumesgroep, een peutergroep en een 3+groep. De groepsruimtes worden ingericht met hoeken die passen bij de belevingswereld en de inbreng van de kinderen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat er op dat moment speelt bij de kinderen in de groep. Op de babygroep is er de mogelijkheid om uw kind te laten slapen in één van de 5 buitenbedjes in onze babytuin.

Startblokken
Op alle peuterspeel- en leergroepen en kinderdagverblijven wordt gewerkt met de voor-en vroegschoolse educatie (VVE) Startblokken van Basisontwikkeling. Dit is een landelijk erkend werkplan om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Betekenisvolle activiteiten zijn in ‘Startblokken van Basisontwikkeling’ belangrijk. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met activiteiten uit de echte wereld. Startblokken speelt daarop in door kinderen te betrekken bij activiteiten uit het leven van alledag, zoals naar de dokter gaan, brood kopen bij de bakker om de hoek, vissen bekijken in het aquarium en in de tuin werken. Samen spelverhalen opbouwen zorgt ervoor dat gedeelde ervaringen mogelijk worden.

Professionals doen mee aan het voorbereiden van de activiteiten van de kinderen. Ze maken plannen, doen suggesties, vertellen verhalen en doen dingen voor. Tijdens de activiteiten spelen ze mee, ze doen voorstellen en ze geven zetjes in de juiste richting. Na de activiteiten is er het gezamenlijke terugkijken en nabespreken. Natuurlijk geven zij ook voldoende ruimte voor eigen oplossingen, ideeën en uitingen van de kinderen.

Wilt u meer informatie over Startblokken van Basisontwikkeling? Lees dan de uitgebreide informatie op deze website.

Lees het GGD Rapport kinderdagverblijf De Duinstruiners

Kinderdagverblijf de Duinstruiners

Mr. Daarnhouwerstraat 4
1787 BA Julianadorp
Telefoon: (0223) 64 70 38
Email: info@skdh.nl

Oudercommissie
De oudercommissie van Kinderdagverblijf de Duinstruiners is bereikbaar via contactpersoonoc@montergroep.nl. U kunt ook een pedagogisch medewerker of de teamleider vragen hoe u met ons in contact kunt komen. Wij leveren regelmatig een bijdrage aan de nieuwsbrief van de locatie en publiceren de vergadernotulen op het whiteboard in de hal. Wilt u de notulen digitaal ontvangen? Meldt u zich dan aan via bovenstaand e-mailadres.

Wilt u zich bij ons inschrijven?

U kunt uw kind online bij ons aanmelden via ons online inschrijfportaal. Aanmelden is gratis en vrijblijvend.

Voor alle andere vragen/ opmerkingen vult u het contactformulier in. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u liever telefonisch contact, bel dan naar 0223 – 61 42 02. Telefonisch zijn wij bereikbaar op
maandag t/m donderdag
van 08.30 uur tot 12.15 uur en van 12.45 uur tot 16.30 uur
vrijdag
van 08.30 tot 12.30 uur