logo PSL de Bonte Bijtjes
  • In brede school IJsselmeerstraat
  • actieve oudercommissie
  • samenwerking met basisscholen
  • ruime binnentuin

Adres

IJsselmeerstraat 136
1784 MA Den Helder
Telefoon: 06 86 85 38 97
E-mail: info@montergroep.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.30 uur

Buitenspeelplaats
Peuterspeel- en leergroep Bonte Bijtjes is met ingang van het schooljaar 2022/2023 gevestigd op hetzelfde adres als PSL en BSO Koraaleiland, tussen basisschool De Duynvaerder en basisschool De Fontein. Er wordt veel samengewerkt met De Duynvaerder. Ze hebben een buitenspeelplaats tot hun beschikking met volop materialen om uw kind lekker te laten spelen en zichzelf te ontwikkelen.

Wanneer de kinderen 4 jaar zijn en naar de basisschool gaan, zorgen onze medewerkers voor een warme overdracht naar school. Met zowel basisschool De Fontein als met basisschool de Duynvaerder is goed contact, wat de overgang van de PSL naar de kleuterklas gemakkelijk/gemoedelijk laat verlopen. Zodra de kinderen vier jaar zijn en naar de basisschool gaan, zijn ze uiteraard ook van harte welkom bij BSO Koraaleiland.

Startblokken
Op alle peuterspeel- en leergroepen en kinderdagverblijven wordt gewerkt met de voor-en vroegschoolse educatie (VVE) Startblokken van Basisontwikkeling. Dit is een landelijk erkend werkplan om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Betekenisvolle activiteiten zijn in ‘Startblokken van Basisontwikkeling’ belangrijk. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met activiteiten uit de echte wereld. Startblokken speelt daarop in door kinderen te betrekken bij activiteiten uit het leven van alledag, zoals naar de dokter gaan, brood kopen bij de bakker om de hoek, vissen bekijken in het aquarium en in de tuin werken. Samen spelverhalen opbouwen zorgt ervoor dat gedeelde ervaringen mogelijk worden.

Professionals doen mee aan het voorbereiden van de activiteiten van de kinderen. Ze maken plannen, doen suggesties, vertellen verhalen en doen dingen voor. Tijdens de activiteiten spelen ze mee, ze doen voorstellen en ze geven zetjes in de juiste richting. Na de activiteiten is er het gezamenlijke terugkijken en nabespreken. Natuurlijk geven zij ook voldoende ruimte voor eigen oplossingen, ideeën en uitingen van de kinderen.

Meer informatie over Startblokken van Basisontwikkeling? Lees dan de uitgebreide informatie op deze website.

Bekijk het GGD Rapport Bonte Bijtjes

Peuterspeel- en leergroep Bonte Bijtjes

IJsselmeerstraat 184
1784 MA Den Helder
Telefoon: (0223) 63 28 28
Email: info@skdh.nl

Wilt u zich bij ons inschrijven?

U kunt uw kind online bij ons aanmelden via ons online inschrijfportaal. Aanmelden is gratis en vrijblijvend.

Voor alle andere vragen/ opmerkingen vult u het contactformulier in. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

Wilt u liever telefonisch contact, bel dan naar 0223 – 61 42 02. Telefonisch zijn wij bereikbaar op
maandag t/m donderdag
van 08.30 uur tot 12.15 uur en van 12.45 uur tot 16.30 uur
vrijdag
van 08.30 tot 11.30 uur