Op een aantal BSO-locaties van SKDH is gisteren de Gezonde smikkelweek begonnen. De kinderen krijgen deze week op speelse manier activiteiten aangeboden die te maken hebben met gezond koken en eten. Alle kinderen die mee hebben gedaan aan één of meer activiteiten krijgen een Spoony kook- en speelboek mee naar huis om verder te werken aan verschillende challenges.

Thuis kun je namelijk ook meedoen met de challenges en daarmee kans maken op leuke prijzen. Kijk op de website van ‘de gezonde smikkelweken’ voor meer info. Daar kun je ook het kook- en speelboek downloaden.

Lettersoep en eetproef

De kinderen van verschillende BSO-locaties in Julianadorp (samengevoegd bij BSO de Zeepaardjes) hebben een heerlijke en gezonde lettersoep (met lettervermicelli) gekookt in de bogracs ketel. Om voor de hitte klaar te zijn werd er heel hard gewerkt door de kinderen. Tomaten, uien, knoflook, zoete aardappelen werden in rap tempo in kleine stukjes gesneden.

Op BSO de Poolster deden de kinderen en medewerkers een eetproef. Met een blinddoek of met het Spoony masker op, probeerden ze te raden wat ze proefden.

Hieronder alvast een paar foto’s. Op Facebook en Instagram volgen vast nog meer foto’s van komende gezonde smikkelweken-challenges van andere BSO’s.