Terugblik webinar ‘Als ze maar gelukkig zijn’

Blog Pedagogiek

In het kader van de week van de opvoeding, is ouders van SKDH een online masterclass aangeboden ‘als ze maar gelukkig zijn’, door Marina van der Wal.

Je herkent de vraag tijdens je zwangerschap vast wel: ‘wat heb je liever, een jongen of een meisje?’

Jouw antwoord hoort dan te zijn ‘dat maakt me niet uit, als het kindje maar gezond is…’

En als je kindje dan wat ouder is, dan is het ‘gezond’ al lang verandert in ‘als hij of zij maar gelukkig is!’ En dat is nogal wat: gelukkig zijn!

 

Op dinsdagavond 6 oktober, stipt 20.00 uur zaten ruim 70 opvoeders (ouders, verzorgers, pedagogisch medewerkers) klaar voor hun beeldscherm. Nadat Marina van der Wal iedereen welkom had geheten verscheen onze bestuurder Joost Korver in beeld. Joost zette een ieder aan het denken met zijn uitspraak of we altijd moeten blijven opvoeden of dat we meer zouden moeten begeleiden.

De masterclass van Marina was mooi opgebouwd, nadat ze eerst een theoretisch kader schetste over het ontwikkelen, kwamen daarna de praktische tips. Zo gaf ze ons mee om de nadruk te leggen op het proces in plaats van te richten op het resultaat. En geef kinderen de ruimte om zelf invloed uit te oefenen. Juist al op hele jonge leeftijd.

Tussendoor werden we aan het denken gezet door de vragen die ons werden voorgelegd en waarbij menigeen moest erkennen dat we soms toch wel meewerken aan het ‘prinsen- en prinsessengedrag’. Het was fijn dat Marina in ging op de vragen van de ouders, die je via de chat kenbaar kon maken. Al met al een waardevolle avond.

Een reactie van een ouder: “Een informatieve webinar en leuk om als ouder te volgen en tot nieuwe inzichten te komen. Marina van der Wal is prettig om naar te luisteren, je merkt dat zij hart heeft voor haar vak”.

 

Ondertekening Team Pedagogiek