SKDH en Sarkon zetten samen stappen | Verbinden is het sleutelwoord

nov 15, 2023 | Nieuws

SKDH en Sarkon zetten samen stappen. Verbinden is daarbij het sleutelwoord. Op woensdag 15 november plaatsten beide partijen een handtekening onder een convenant waarin zij overeenkomen nog intensiever te gaan samenwerken.

De ondertekening vond plaats op een plek waar deze samenwerking al in de praktijk is gebracht, de 3+ groep ‘de Sterrenwachters’ van SKDH. Dit is de peuter en kleutergroep in een lokaal van Basisschool De Windwijzer…

Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH, vanaf 1-1-2024 Monter Kinderopvang) en Sarkon zetten samen stappen. Op woensdag 15 november plaatsten beide partijen een handtekening onder een convenant waarin zij overeenkomen nog intensiever te gaan samenwerken. De ondertekening vond plaats op een plek waar deze samenwerking al in de praktijk is gebracht, de 3+ groep ‘de Sterrenwachters’ van SKDH. Dit is de peuter en kleutergroep in een lokaal van Sarkonschool de Windwijzer.

“Een goede aansluiting tussen onderwijs en opvang vinden wij van groot belang, zowel inhoudelijk als praktisch.” zegt Sarkon bestuurder Mirjam Holwerda. “In deze groep kun je al heel goed zien wat we daarmee bedoelen. Niet alleen de kinderen spelen en werken samen aan gelijke thema’s, ook de medewerkers trekken samen op. Zo werkt de pedagogisch medewerker van SKDH, net als de collega’s van De Windwijzer, aan het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen.”

Collega bestuurder Joost van SKDH beaamt dit succesverhaal. “De onderbouw van de school is zo ingericht dat wij binnen de kinderopvang samen met de instroomgroep van de basisschool afwisselende activiteiten aanbieden die worden gekoppeld aan thema’s afgestemd met de andere onderbouwgroepen van de school. Op deze wijze vindt er een natuurlijke doorstroming plaats.”

Naast de locatie op De Windwijzer, wordt er door beide organisaties ook samengewerkt op IKC Driemaster, Trimaran en De Vlieberg in Den Helder, op De Hofstee en De Kameleon in Julianadorp en op De Marinx in ’t Veld. “Allemaal plekken waar we verder gaan dan samenwerking en afstemming,” licht Mirjam toe. “We hebben de overtuiging dat bij de vorming van 0 tot 12 jaar het onderwijs én de opvang samen, nóg meer kansen biedt om bij kinderen talenten in de volle breedte te ontwikkelen.”


Over Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) (vanaf 1-1-2024 Monter Kinderopvang)
SKDH is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie met een divers aanbod: van kinderdagverblijven, peuterspeel- en leergroepen, buitenschoolse opvang, gastouders en opvoedingsondersteuning (d.m.v. thema-bijeenkomsten, workshops en trainingen) tot en met nieuw te ontwikkelen eigentijdse activiteiten voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

SKDH biedt de basis voor persoonlijke en sociale groei en stimuleren de ontwikkeling van elk kind. Het is de ambitie van SKDH om optimale kansen te creëren voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in de Kop van Noord-Holland. Zij kunnen zo hun talenten en vaardigheden ontwikkelen en deze optimaal benutten zodat zij uitgroeien tot betrokken mensen. Want, het kind van vandaag is de volwassene in de wereld van morgen.

Over Sarkon

Sarkon is de katholieke scholenorganisatie van 19 basisscholen in de kop van Noord-Holland. Sarkon is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4.000 kinderen en heeft bijna 500 medewerkers in dienst. Binnen Sarkon wordt er gewerkt en geleerd met LEV. Dit betekent dat we leren met hart voor elkaar als uitgangspunt voor ons onderwijs en voor onze organisatie.

Overige berichten: