Monter Kinderopvang opent naschoolse opvang in ABS Comenius

feb 8, 2024 | Nieuws

Vanaf 26 februari openen we BSO de Comenius in het schoolgebouw van Algemene Basisschool Comenius. John Deckers, directeur van Monter Kinderopvang en Nathaly Timmerman, directeur bestuurder van ABS Comenius ondertekenden daarvoor vandaag de overeenkomst. Clustermanager Esther aan de Wiel was getuige van de officiële bezegeling van deze samenwerking samen met leerlingen Maryse, Jop, Ilse, James en Bodie.

Nathaly Timmerman is blij met een BSO in de school: “Nu gaan onze leerlingen voor buitenschoolse opvang nog naar BSO de Schatkist aan de overkant. Vanaf 26 februari worden de kinderen na schooltijd verwelkomd in de nieuwe BSO-ruimte in onze school. Er was al langere tijd een wens om een BSO te openen in school maar er was geen geschikte ruimte voorhanden.”

John Deckers vult aan: “Het contact hebben wij al die tijd warm gehouden en we zijn daarom blij dat het nu zover is. In het hele land zie je dat er maar beperkt plaats is in de kinderopvang. Ouders van de Comenius die naschoolse opvang willen voor hun kind, kunnen dit nu relatief gemakkelijk regelen. Voor hen kun je de opening van de nieuwe BSO gerust een buitenkansje noemen. Bovendien komen hierdoor ook weer wat plekjes vrij op BSO de Schatkist.”

De komende weken wordt de nieuwe BSO-ruimte verder ingericht. Er komt een nieuwe keuken, diverse speelhoeken met spelmateriaal voor elke leeftijd en een chill-plek voor de (oudere) kinderen. Ook worden er gesprekken gevoerd tussen school en de kinderopvang over het ontwikkelen van een gezamenlijke pedagogische visie.

Overige berichten: