Teamleider kinderopvanglocaties

Teamleider Fenny

Sinds begin 2017 werkt Fenny als teamleider op onder meer kinderdagverblijf de Zandstappers, peuterspeel-en leergroep Bibelebonseberg en voor- en naschoolse opvang de Zeepaardjes.

Fenny is in 2005 bij Monter Kinderopvang (destijds SKDT) als stagiaire op de babygroep begonnen op kinderdagverblijf de Zandstappers. “Ik wist al vrij snel dat ik wilde gaan werken in de kinderopvang. Nadat ik de SPW-opleiding had afgerond, kon ik meteen blijven bij de locatie als vaste inval. Hier heb ik uiteindelijk een vaste groep gekregen. In de loop der jaren ben ik adjunct geworden en uiteindelijk doorgegroeid naar teamleider.”

Afwisselend werk

“Als teamleider is het van belang dat je stressbestendig bent. Ook moet je goede communicatieve vaardigheden en vooruit kunnen kijken en handelen in onvoorziene situaties. Ik heb bij Monter Kinderopvang de kans gekregen om door te groeien binnen de functies die er geboden werden. Het is afwisselend werk en geen dag is hetzelfde!”

Samen weet je meer dan alleen

“Het leuke aan de functie teamleider vind ik de afwisseling van taken. De uitdaging van het rooster; Hoe rooster je zo efficiënt mogelijk de medewerkers in volgens de geldende regels. Het geeft voldoening om samen met je teams tot oplossingen te komen, om het beste uit het werk te halen. Het leuke aan het werk is dat je het gezamenlijk met je teams en andere collega’s doet.

Nieuwe vaardigheden

“Toen ik net begon met werken bij Monter Kinderopvang moest ik nog veel ervaring opdoen. Dit heb ik gedaan door vragen te stellen op de werkvloer, te leren van fouten en door cursussen te volgen die aangeboden werden. met de jaren kreeg ik steeds meer werkervaring en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik hielp de voormalig adjunct weleens met taken als ze er niet was. Toen ik de kans kreeg om te solliciteren op de functie heb ik dat gedaan. De combinatie met kantoor en op de groep werken vond ik destijds erg leuk. De functie adjunct zou worden opgeheven en daarvoor in de plaats zouden teamleiders komen. Na even twijfelen heb ik toch gesolliciteerd en mocht ik op gesprek. De tijd vliegt, inmiddels zijn we alweer ruim vier jaar verder. En ik leer nog elke dag; zowel van ervaringen die ik opdoe in mijn werk als door kennis die ik opsteek van collega’s en samenwerkingspartners.”

Ook werken als teamleider bij Monter Kinderopvang? Bekijk hier onze vacatures!